Daylight ön inceleme


78

Daylight

Zombie Studios tarafından geliştirilmekte olan Daylight yakın bir zaman içerisinde bizlerle buluşturulacak. Steam üzerinde satışa sunulacak olan oyun şimdiden korku oyunu severleri heyecanlandırmayı başarırken şu ana kadar yayımlanmış olan fragman ve ekran görüntülerinin gerçekten iyi olduğunu dile getirelim. FPS türünde olan oyun sadece PC oyuncuları ile buluşacak.

Günümüzde korku oyunları daha çok bağımsız oyun geliştiricileri tarafından geliştiriliyor. Onlar diğer büyük firmalardan daha iyi işler çıkartıyor diyebilirim. Oynamış olduğum bağımsız korku oyunları oldukça kaliteli ve sürükleyici. Her birinde korkulacak yerler var araştırılacak yerler var. Fakat oyunu bitirdikten sonra bu oyunların hiçbir değeri kalmıyor. Korkacağınız yeri biliyorsunuz ve bir daha korkmuyorsunuz. İşte Daylight’ı diğer korku oyunlarından ayıran özelliği ise böyle olmaması.

Daylight’ın değişken dünyası ile oynamış olduğunuz sahneleri tekrardan oynamak yerine farklı farklı senaryolarda yer alacaksınız. Stüdyonun yaratıcısı durumu şöyle özetliyor: “Korku oyunlarından öğrendiğim önemli bir şey var. Oynamış olduğunuz korku oyunundan bir daha korkmuyorsunuz. İşte Daylight ile bunun önüne geçiyoruz.”

Farklı farklı olayların gerçekleşmesi gerçekten mükemmel bir yenilik. Korku oyunlarına paramızı veriyoruz daha sonra bitirince yapacak hiçbir şey kalmıyordu içlerinde. Yani diyeceğim o ki Daylight’a vereceğiniz para tamamen değecektir. Zaten oyunu geliştiren ekip oldukça profesyonel oyunlarda çalışmış bir ekip. Daylight hakkında uzun uzun şeyler yazmak isterdim fakat yayımlanan bilgiler bundan ibaret. Daylight’ı yeni nesil konsol PlayStation 4’te ve PC’de oynayabileceğiz. Bu heyecanı yeni nesil konsolda yaşamak nasıl bir keyif verir düşünemiyorum bile. Tabii PC’nin de yeri ayrı.


admin

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir