2014 GNCTRKCLL Yılın Oyunu Ödülleri


96

gnctrkcll

2014 yılında da GNCTRKCLL Yılın Oyunu ödülleri dağıtıldı. Anketlere yüz binden fazla kişi katılım gösterirken kullanılan oy sayısı iki milyonu da aşmıştı. Anketin en sonunda ise bir soru vardı: En yaratıcı oyun fikri. GNCTRKCLL en yaratıcı fikri veren kullanıcıya MSI GE60 2PC-401XTR oyun bilgisayarı vermeyi vaat etmişti ve sonunda anket bitti, birinci de belli oldu. Ozan Gülhan adındaki kullanıcı bilgisayarı almaya hak kazandı. İşte Ozan Gülhan’ın o yaratıcı oyun fikri.

“Doğadaki binlerce canlı türünden birini seçip, onların gerçek hayattaki özelliklerine sahip olduğumuz, yüz binlerce oyuncunun bu şekilde kendine bir canlı seçip o dünyada yaşadığı ve birbirleri ile etkileşim halinde olduğu çevrim içi bir oyun. Mesela bir örnek vermek gerekirse: Bir sivrisineği seçtiğinizi düşünelim, amacınız uygun canlılardan kan emmek ve sizi avlamaya çalışan canlılara karşı hayatta kalmak.

Bu oyunda sadece insan seçilemeyecek. İnsanlar ve insanların dünyası yapay zeka tarafından kontrol edilecek. Kanalizasyonda bir fare, bir örümcek, sokak kedisi veya gökyüzünde uçan bir kuş olunabilecek.”


admin

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir