2014 FIFA World Cup Brazil İnceleme


93

2014 FIFA World Cup Brazil

Her dört senede bir belki de en çok beklediğimiz oyunlardan biriyle buluşuyoruz: dünya kupasına özel futbol oyunları. Tabi ki bu sene Brezilya’da düzenlenecek olan turnuva için de FIFA’dan bir oyun geliyor: 2014 FIFA World Cup Brazil. Özellikle FIFA serisinin son birkaç senede çok daha güzel bir hal alması bu dünya kupasını bizler için daha eğlenceli yapacak; tabi ülkemiz de turnuvadaki yerini alsaydı muazzam olurdu. Her neyse, bu sefer sizlere 2014 FIFA World Cup Brazil İnceleme yazısını sunuyoruz.

Ne kadar ekmek, o kadar köfte…
Xbox 360 yıllardır hizmet veren bir oyun platformu olmasına rağmen halen güçlü grafiklere sahip. EA Sports bu platformu her zaman ayrıcalıklı görmüş, FIFA serisinin en akıcı grafiklerini ve en keyifli oynanışını Xbox platformuna sunmuştur. 2014 FIFA World Cup Brazil de bizlere Xbox 360’ın kapasitesini maksimum seviyede kullandıracak grafikler sunuyor. Oyun gerek oynanış esnasında, gerekse ara görüntülerde platformun kaldırabileceği en detaylı görüntülere sahip. Oyuncular hem grafik hem mekanik olarak gerçeğe en yakın seviyede. FIFA 14’ün bu konudaki başarısını Dünya Kupası ambiyansıyla süsleyen 2014 FIFA World Cup Brazil; özgün seyirci manzaraları, lisanslı formalar, gerçek stadyumlar ve güncel oyuncu görünümleriyle Xbox 360 oyuncularını ekrana kilitlemeye hazır durumda. Oyun, zaten grafik açısından yeterli olan FIFA 14’ün eklentisi olduğu için aslında grafik açısından iddialı yorumlar yapmak gereksiz. FIFA 14 neyse 2014 FIFA World Cup Brazil de o.

Ole Ola!
Sesler ve müzikler EA Sports’un her zaman özen gösterdiği detaylar olmuştur. 2014 FIFA World Cup Brazil’de spikerler de, stadyum ambiyansı da, müzikler de hayran olunası cinsten. 203 ülkenin her oyuncusunu tek tek sayabilecek kapasitedeki spikerler, Dünya Kupası heyecanını erken yaşamanızı sağlayacak kadar gerçekçi ambiyans sesleriyle birleşiyor ve ortaya enfes bir ses deneyimi çıkıyor.

Müziklere gelecek olursak, bu yıl 2014 FIFA World Cup Brazil’i alanlar We Are One (Ole Ola) şarkısını yıllarca mırıldanacak. Brezilya asıllı ünlü şarkıcı Pitbull tarafından hazırlandı. Şarkıya Jennifer Lopez ve Claudia Leitte’nin de eşlik ettiğini vurgulamak gerek. 2014 FIFA World Cup Brazil’te tabii ki tek şarkı bu değil. Oyunda Shakira ve Ricky Martin gibi ünlü isimlerin de imzasının olduğu toplam 14 şarkı bulunuyor. Sesler ve müzikler açısından 2014 FIFA World Cup Brazil’i eleştirmek mümkün değil.

Oynanış lokum gibi

Grafikte ne kadar ekmek o kadar köfte dedik, seslere ve müziklere ise hayran kaldık. Gelelim oynanışa. Xbox 360’ın efsanevi kontrolörüyle 2014 FIFA World Cup Brazil oynamak gerçekten çok keyifli. Yapay zekayla oynamak biraz can sıkıcı olabiliyor ama, bu oyun tam bir Online oyun olmuş. Dünya Kupası maçlarını takip ederken rakiplerinizi alt etmenin keyfini yaşayacak olan oyuncular gerçekten çok şanslı olacak. Birçok yeni oyun içi animasyona, bambaşka bir ambiyansa ve son birkaç yıldır olduğu gibi çok keyifli bir oynanış mekaniğine sahip olan 2014 FIFA World Cup Brazil, uzun süreli bir oyun tecrübesi vaat ediyor.

2014 FIFA World Cup Brazil’de yeni oyun modları da unutulmamış. Captain Your Country moduyla favori milli takımınızın kaptanı olma keyfini en gerçekçi ve en detaylı şekilde yaşıyorsunuz. Bu modun olması çok sevindirici, tek sorun Türkiye’nin elenmiş olması. Ülkemizi bu modda oynamak gerçekten çok zevkli olurdu. Her şeye rağmen üzülmeyin, oyunda 203 milli takımın kaptanı olma şerefine nail olabilirsiniz.

Story of Qualifying modu, ülkemizin takılıp kaldığı elemeleri heyecanla, sinirle ve stresle deneyimlemenizi sağlıyor. Her şeyiyle lisanslı oyuncular ve zengin atmosferde Dünya Kupası elemeleri Xbox 360 kontrolörünüzü kırana kadar 2014 FIFA World Cup Brazil oynamanızı sağlayabilir.

Story of the Finals modu, “Ben elemelerle falan uğraşamam, beni olayın sonuna götürün.” diyen üşengeç oyuncuları eğlendiriyor. Dünya Kupası’nın en heyecanlı maçlarına hiç zahmete girmeden ulaşmanızı sağlayan mod düşünceli bir hareket olmuş.

Online FIFA World Cup modu ise olayın bittiği yer. Seviyenize eşdeğer oyuncularla, etrafa bağıra çağıra, gol attığınızda istediğiniz her türlü gıcıklığı yaparak online futbol oynama keyfi paha biçilemez bir tecrübe. Bu mod, muhtemelen oyunu almak isteyenlerin en çok vakit geçireceği mod.

Ole Ola! (Yeniden)

Sonuç olarak bu oyun alınır mı? Kesinlikle alınır. Dünya Kupası heyecanını televizyonda izlemeye başlamadan önce konsolunuzda görmek istiyorsanız; elemeleri de, finalleri de, kupa kaldırma keyfini de Xbox 360 kontrolörünüzle yaşamak istiyorsanız 2014 FIFA World Cup Brazil yemeyip yanında yatılası cinsten. Oyun hakkındaki tek handikap, oynanış mekaniklerine FIFA 14’ün mevcut halinden fazla bir şey katmıyor oluşu. EA Sports bu oyunu bir içerik paketi olarak sunsaymış çok da bir şey kaybetmezmişiz. Her şeye rağmen nankörlük etmeyelim, Dünya Kupası 2014 heyecanını ekran başında yaşamanın en temiz yolu, Xbox 360 kullanıcıları için bu oyun. Herkese futbol dolu günler dileriz.


admin

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir