PS1, PS2 oyunlarını PS4’te oynama


92

sony-ps4-logo

Şu an PlayStation 4 piyasada olsa bile halen bir kitlenin PS 1 ve PS2, yani eski oyunları, eski nesil sistemleri denemek istediğini biliyoruz. Sony de yeni bir politika geliştirip PS1 oyunlarını bile PS4’te oynanılır hale getirmeyi düşünüyor. Tabi grafikler otomatik olarak düzeltilecek; bu oyuncuların fikirlerini nasıl etkiler göreceğiz.

Eurogamer’ın yaptığı habere göre Sony an itibariyle PS1 ve PS2 oyunlarını PS4’e getirmek üzere çalışıyor. Bu yapılan çalışma PS4’te stream aracılığıyla PS3 oyunlarını oynatacak PS Now projesinden bağımsız. Zira burada oyunlar internet üzerinden değil, lokal çalıştırılacak. Aynı PS3 bünyesinde PS1, PS2 ve PSP oyunlarını, Vita bünyesinde de PS1 ve PSP oyunlarını çalıştıracak bir emülatör bulunduğu gibi, PS4’e de yazılım yoluyla PS1 ve PS2 için bir emülatör yüklenecek.

Yalnız işin ilginç kısmı bu noktada başlamakta. Bu emülatör oyunları öylece koyup bırakmayacak. Bu yol tercih edildiğinde ne olduğunu PS3’teki “PS One Classics”‘lerde gördük, çözünürlük HD TV’lerde çamura dönüyordu. Bu emülatör PS4’ün gücünü kullanarak çözünürlüğü yükseltecek. Hatta direkt 1080p’ye çıkartacağı da söylenenler arasında.


admin

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir